Wereldmuseum opent voor coronatest pilot

Dit weekend opent het Wereldmuseum als enige museum van Rotterdam met een pilot. Museumkaarthouders kunnen reserveren via de website en op vertoon van een negatieve sneltest naar binnen.

“Toen ik hoorde dat we naar het museum kunnen, heb ik gelijk gereserveerd. Het maakt me niet meer uit wat voor expositie er is”, lacht een van de bezoekers. “Ik ben al een jaar niet geweest!” Deze week mogen er vanuit de overheid verschillende culturele instanties worden geopend voor de pilot. Eerder waren theaters aan de beurt, en vrijdag, zaterdag en zondag mag het Wereldmuseum open voor bezoekers. Museumkaarthouders met een reservering mogen op vertoon van hun pas én een negatieve sneltest naar binnen. Hier is niet iedereen even blij mee.

“In de supermarkt staat iedereen dicht op elkaar, en daar kom je bijna elke dag,” zegt een mevrouw. “En voor een museum moet je dan opeens een test doen.” Een van de andere bezoekers is het hiermee eens. “Ik ben blij dat ik weer kan, want ik heb mijn kaart niet voor niks, maar ik heb liever dat de overheid zich bezighoudt met vaccineren.”