Werelds Delfshaven; een culturele carousel

Het eerste weekend van juni barst het weer los aan de Coolhavenkade met de tiende editie van Festival Werelds Delfshaven. Een duizelingwekkende culturele carousel samengesteld uit de schatkamers van Rotterdam Delfshaven. 

Aan de Coolhavenkade aan de Schie, met zijn panorama view over de stad, geeft Werelds Delfshaven een inkijkje in de culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten van Rotterdam-West. Deze 10 e editie van Werelds Delfshaven beloofd weer een feest te worden.

Gisteren werd afgetrapt met FullMoon Babylon Fest. Inmiddels de vierde achtereenvolgende editie als startschot voor Werelds Delfshaven. Vandaag, zaterdag, is voor familie, jong talent en doorgebroken sterren. Heuze brassband battles. singer songwriters, onvervalst poppentheater, spoken word, Servische dans, onmogelijk illusionisme, meeslepende reggae, onvervalste kaseko, groovy beats, wringende afro jazz, eigentijds circustheater een hartstochtelijk zingende celliste en vele andere zaken.

Op zondag, de laatste dag, duikt werelds Delfshaven in de talloze culturele Roots van de wijk: Javaanse dans, spetterende salsa, klassieke muziek, hemelse gospel, ontregelend straattheater, hartverscheurende flamenco of oerhollandse fanfare.

Werelds Delfshaven is gratis te bezoeken op vrijdag 1 juni van 17:00-23:00, zaterdag 2 juni van 12.00-23.00 uur en zondag 3 juni van 13.00 uur tot 23.00 uur aan de Coolhavenkade te Rotterdam.

Vorig jaar was open Rotterdam bij de opbouw van dit cultureel festijn. Kijk hieronder terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter