Werken als een Paard op de Rotterdamsche Manege

Veel kinderen uit Rotterdam kunnen niet op vakantie. Voor hen is Werken als een Paard in het leven geroepen door Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam.
De kinderen uit voornamelijk focuswijken krijgen met dit programma een leuke en leerzame dag aangeboden. Voor de kinderen is het een groot feest. In de ochtend kregen ze theorielessen over paarden en de gehandicaptensport. In de middag mochten ze hun kennis in de praktijk brengen. Er wordt een rolstoelrace gehouden, ze mogen paardrijden en een paard poetsen. De dag vindt plaats op de manege, omdat dit de achtergrond is van de partners van Werken als een Paard.

Om de kinderen ook nog wat te leren krijgen zij les over de gehandicaptensport van oud paralympisch sporter Marieke de Ruyter van (S)Cool on Wheels. Met de les wordt meer aandacht gecreëerd voor het leven met een handicap.

Voor Marleen Warmerdam van Werken als een Paard is het werk ontzettend dankbaar: “De reacties van de kinderen zijn fantastisch. Ze vinden het echt heel leuk. Ze komen hier vaak aan en dan zijn ze een beetje stil en afwachtend. Naarmate de dag vordert zie je ze echt opleven en je ziet het enthousiasme in de kinderen. We hebben zelfs reacties gehad van: ‘dit is de mooiste dag van mijn leven’.”