West-Kruiskade TV

West-Kruiskade TV is een wekelijks programma over de West-Kruiskade en haar zijstraten. Er komen verschillende soorten items aan bod: reportages, achtergronden, portretten, straatinterviews maar ook gewoon grappige filmpjes.

Het programma wordt gemaakt door wijkbewoners uit het Oude Westen. Ze vertellen de verhalen die hun interesseren. Ze willen de ECHTE kade laten zien. Niet het beruchte cliché beeld, maar gewoon de gezelligste straat van Rotterdam.

De bewoners richtten zich op verschillende thema’s: De kade vroeger en nu, fashion, verborgen huisjes, evenementen, natuur in de stad en nog veel meer. Het is een hele diverse groep: van 22 tot 74 oud en bestaande uit vele verschillende culturen en achtergronden.

West-Kruiskade TV wordt geproduceerd door Cretopia Rotterdam, met hun grote pand midden op de West-Kruiskade bieden ze kunstenaars, artiesten en andere creatievelingen een vrijplaats in hartje Rotterdam.

West-Kruiskade TV staat altijd open voor inbreng. Heb je een idee over bijvoorbeeld een portret of reportage dat je op TV wil zien? Of wil je graag zelf meedoen en meer leren van het televisievak. Meld je dan aan op de website: www.westkruiskade.tv

Aflevering 12
Deze week bij West-Kruiskade TV: De Rotterdamse band, de Dopegezinde Gemeente, repeteert bij Toko 51, we leren hen beter kennen. Tarot, hoe werkt dat eigenlijk? We spreken de dame die iedere dinsdag en donderdag gratis sessie aanbiedt, ook bij Toko 51. Speeltuin Weena heeft haar jaarlijkse viering. Marjorie is er bij. Who is You een platform voor opkomende en bekende artiesten. We spreken oprichter Jonathan Mehari en zien wat leuke muziek.

Aflevering 11
Deze week bij West-Kruiskade TV: Voetreflex Massage bij Toko51, we leren wat de verschillende plekken op onze voetzolen met ons lichaam doet. Ook bij Toko51: Open Podium! Rotterdams Talent laat zich horen. Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel staat klaar voor het nieuwe seizoen, Mieke Sandifort vertelt hoe en wat. Gerard Peet vertelt weer over de Kade: deze keer over het Salvador Allende schilderij op de Leeuwenhoek. En als laatste een kijkje bij Thaibox Oude Westen. We spreken o.a. met het sterkte meisje van Nederland.

Aflevering 10
Deze week bij West-Kruiskade TV: Heimwee naar Suriname: Muziek in het Wijkpark Oude Westen. Graffiti op straat bij Walls and Skin. West-kruiskade presenteert: talenten van de Kade op het Schouwburgplein. Gerard Peet vertelt over de unieke trambaan van de Kade. En tussendoor allemaal mopjes!

Aflevering 9
Deze week bij West-Kruiskade TV: Het Wereldmuseum organiseert de Afrika010 Tour op de West-Kruiskade. Dit is een informatieve rondleiding. Muzikant Lwela Kasulwe, bewoner van de West-Kruiskade, treed op in de Doelen. De afsluiting van het Yoga seizoen in De Nieuwe Gaffel met eten en gebed. En tot slot ontmoeten we Stefano Campailla van la Zia Maria. Hij vertelt over zijn zaak en zijn inkopen op de Kade.

Aflevering 8
Vandaag een muzikale aflevering bij WestKruiskade TV. We beginnen met een feest dat de Surinaams cultuur in het zonnetje zet: Lobi Makandra, ‘Heb elkaar lief’ bij Toko 51.  Jopie komt rapper Sheik Tounsi tegen op de Kade. Uiteraard vertelt Gerard Peet weer over de geschiedenis en architectuur. En als laatste zijn we aanwezig bij The Battle of the Drums en het Zomercarnaval.
 

 

 

Aflevering 7
Docent, stedenbouwkundige en schrijver Gerard Peet vertelt over de geschiedenis en gevels van de Kade. We nemen afscheid van Gina Heereveen van Global Hats, de laatste hoedenzaak van Rotterdam. Kinderspelen bij Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel, een muzikale impressie. Onze verslaggeefster Jopie vraagt mensen waarom ze op de Kade zijn en wat ze belangrijk vinden in het leven. En als laatste op populair verzoek: Louis de Spartabakker neemt een pruik.

Aflevering 6
Deze week bij West-Kruiskade TV gaan we roeien op de Maas met Esdra Baris. Esdra is de eigenaar van Dierenspeciaalzaak Rimboe op de West-Kruiskade, maar hij is veel meer. Hij en zijn zaak zijn een toevluchtsoord voor de jeugd van het Oude Westen. Vandaag kijken we naar een project dat is gestart i.s.m. het Korps Mariniers: de jongeren roeien over de Maas om te leren over doorzettingsvermogen en een ander toekomstperspectief. Verder hebben we straatinterviews: Wat is de Kruiskade, hoe is deze veranderd en wat betekent deze voor u?Aflevering 5
Deze week is alweer de vijfde aflevering van West-Kruiskade TV! Met deze week: Verhalenvertellers op de Verhalenbazaar, een rondje door de wijk met Sofie Verhoeks die vanaf haar pubertijd op de Kruiskade werkte, een gesprek met auteur, spreker en trainer Dyann Olivieira en swingen op de Blues in Toko51. 

Aflevering 4
Dit is alweer de vierde aflevering van West-Kruiskade TV! Met deze week een Keti Koti Special: We kijken hiervoor bij de Leeuwenhoek, de Nieuwe Gaffel en in het Wijkpark Oude Westen. Daarnaast zijn we aanwezig bij een Iftar maaltijd in de Nieuwe Gaffel.

Aflevering 3
De derde aflevering van West-Kruiskade TV! Het gaat er heet aan toe op de zeskamp bij het zomerfeest in het Wijkpark Oude Westen. Bewoners Oude West voeren actie tegen verkoop beneden woningen met ‘Wij laten ons niet kisten’, een oproep voor Keti Koti en muziek in de Leeszaal.

Aflevering 2
De tweede aflevering van West-Kruiskade TV! Reportages en achtergronden van de West-Kruiskade, wekelijks op Open. Met deze week Reggae in Town: Een Bob Marley memorial, een hete strijd met woorden bij Hard Battle, de buurt lucht haar hart bij het Aktiegroep Café van de Aktiegroep Oude Westen en muziek bij A Soulfoul Alliance bij Wijkpark Oude Westen.

Aflevering 1
De eerste aflevering van West-Kruiskade TV! Reportages en achtergronden van de West-Kruiskade, wekelijks op Open. We leren meer over de kade, een aantal medewerkers kennen, er landt een traumahelikopter, er is de Dogparade 010 en Louis de Spartabakker past pruiken.