Wetenschap en comedy vinden elkaar tijdens Serious Comedy

Wie op deze grijze zondagmiddag nog geen plannen heeft , kan met de kroost naar het Maaspodium. Daar wordt vandaag, met behulp van comedy en wetenschap het onderwerp ‘liegen’ behandeld.

Serious Comedy is een concept waarin stand-up comedy gecombineerd wordt met onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Deze editie gaat over leugens, met presentator Joris Lutz, cabaretier Howard Komproe, pedagoog Rianne Kok en leugendetectie-expert Sophie van der Zee.

Kinderen iets anders voorschotelen dan de waarheid. Hoe werkt dat? Waarom doen we dat en wat zijn de effecten? We willen het niet alleen met de kinderen, maar ook graag met de ouders, hebben over liegen. Pedagoog Rianne Kok neemt het publiek mee in de wondere wereld van leugens en hoe om te gaan met de waarheid binnen de opvoeding. Ze gaat in op het verschil tussen liegen en niet de waarheid spreken en op ‘het magisch denken’ van jonge kinderen waar wij volwassenen wel eens naar terug verlangen. Daarnaast maakt leugendetectie-expert Sophie van der Zee haar opwachting. Zij doet onderzoek naar leugendetectie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft een nieuwe, betrouwbare leugendetector ontwikkeld. Cabaretier Howard Komproe gooit er nog een schepje bovenop en neemt, op onvervalste humoristische wijze, liegende volwassenen op de hak. Acteur en presentator Joris Lutz praat de middag waarheidsgetrouw aan elkaar en betrekt het publiek op interactieve manier bij het onderwerp.

Terwijl de ouders en andere volwassenen hun hoofd wetenschappelijk én humorvol breken over het onderwerp, gaan de kinderen (4-12 jaar) in de foyer aan de slag met allerlei creatieve activiteiten en het grote Liegenie-spel (gebaseerd op De jokkebrokker van Maas theater en dans en WAT WE DOEN).

Bekijk hier de reportage die wij onlangs maakten over leugendetectie-expert Sophie van der Zee:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat