Wethouder Bokhove opent tassenverkoop Zonta voor het goede doel

Het is zover! De tassen die zijn ingeleverd bij Vos Schoenen in Kralingen worden vandaag tussen 11.00 en 16:30 verkocht voor het goede doel in Gebouw de Heuvel in het centrum van Rotterdam. Wethouder Judith Bokhove opent het evenement en geeft een toespraak.

De tassen inzameling is een initiatief van de Rotterdamse afdelingen van Zonta International genaamd Zonta Club Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas. “Ik vind het een ongelofelijk goed initiatief wat vandaag in elkaar is gezet,” aldus wethouder Judith Bokhove. Het internationale netwerk zet zich in voor een wereld waarin vrouwenrechten gelijk zijn aan mensenrechten.

Er zijn in totaal 1700 tassen ingezameld en de opbrengst gaat volledig naar Stichting Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum dat zich inzet tegen onder andere huiselijk geweld, mensenhandel en kindermishandeling.

De verkoop is een dag voorafgaand aan Orange Day op 25 november, de jaarlijkse internationale campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes onder de aandacht te brengen en actie te ondernemen om dit geweld wereldwijd te beëindigen. De campagne start op 25 november, Orange Day, en eindigt op 10 december, de dag van de Rechten van de Mens. Op Orange Day kleuren wereldwijd iconische gebouwen oranje, waaronder in Rotterdam de Erasmusbrug, de Hofpleinfontein en de Euromast.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat