Wethouder roept dealfinders op om te stoppen met illegale briefjes

Eind juni deed OPEN Rotterdam onderzoek naar dealfinderbriefjes waar veel Rotterdammers mee werden lastiggevallen. Makelaars en investeerders roepen bewoners van woningen op om hun huis te verkopen. Wethouder Arno Bonte geeft de dealfinders een laatste waarschuwing.

Vanaf november is het niet meer toegestaan om reclame te sturen naar brievenbussen zonder sticker. Alleen bij mensen met een JA/JA-sticker mag er ongeadresseerde post bezorgd worden, maar onder andere loterijen en makelaars negeren deze regels. Wethouder Arno Bonte van de Gemeente Rotterdam roept hen nu in een laatste brief op om hiermee te stoppen, om verdere stappen te voorkomen.

Ondanks de NEE/NEE-sticker op de brievenbus, krijgen verschillende Rotterdammers nog opdringerige briefjes binnen. “Wij roepen mensen op om klachten in te dienen bij ongewenste brieven, zodat de handhaver langs kan komen en deze brieven kan bekijken”, legt Arno uit. “Alleen dan kunnen er boetes worden uitgedeeld.” Deze boetes kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s.