Wie gaan er dit jaar met de felbegeerde awards vandoor tijdens Rotterdam Music Awards?

De Popunie organiseert op maandag 3 december een zinderende awardshow in LantarenVenster waarin de felbegeerde jaarlijkse Rotterdamse popprijzen worden uitgereikt in maar liefst zeven categorieën. 
“Met de Rotterdam Music Awards zetten we de schijnwerpers op al die organisatoren, ondernemers en muzikanten die Rotterdam als popmuziekstad weer op de kaart hebben gezet”, zegt Martin Scheijgrond directeur van de Popunie.

De awards worden uitgereikt in zeven categorieën: Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track, Exportprijs, De Belofte en Beste Album. De categorie Beste Album wordt samen met 3voor12 Rotterdam georganiseerd. De Belofte is in samenwerking met Music Matters in het leven geroepen. In deze categorie maken de vier jurywinnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018 kans op het winnen van een stimuleringsprijs ter waarde van €10.000,- en een coachingstraject verzorgd door Music Matters. De genomineerden zijn Bourbon Avenue (Bands), WARD (Singer/Songwriter), Djesco (Hiphop) en HighrFreeqncs (Electronics). Vanaf dit jaar wordt de winnaar van De Belofte bepaald door een jury met professionals uit het werkveld om zodoende meer de nadruk te leggen op het toekomstperspectief van de betreffende acts. De jury voor 2018 is het neusje van de zalm en bestaat uit drie professionals uit de toplaag van de industrie: Casper Knipscheer (Twist Agency), Jasper Cremers (Red Bull Music) en Amir Charles (3FM).

De Rotterdam Music Awards zijn dé awards voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten.

Bekijk hier onze reportage van vorig jaar:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat