Wie kleedt de stad aan tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam?

Studio VollaersZwart, die verantwoordelijk is voor de aankleding van de stad tijdens het Eurovisie Songfestival, zoekt naar creatievelingen, designers, ontwerpers en makers die mee willen helpen met ontwerpen. Onder de naam ‘Sing Along City’ pakt VollaersZwart in mei groots uit door een spectaculaire stadsaankleding, maar de studio zoekt nog naar goede ideeën van Rotterdammers.

De studio wil straten en gebouwen versieren met gerecyclede oude vlaggen uit een depot van een vlaggenfabriek. Ook krijgen “vijf bijzondere Rotterdammers” kostuums die gemaakt zijn van deze oude vlaggen. Bij deze projecten zoekt VollaersZwart nog naar inspiratie die van creatievelingen uit de stad moe komen. 

De oude vlaggen vormen het basismateriaal voor het ontwerp. Het ontwerp moet volgens de studio “over de top zijn en karaoke uitstralen.” Daarnaast moet de beeldtaal van het feest in het ontwerp terug te zien zijn. In totaal worden vijf voorstellen van vijf verschillende ontwerpers geselecteerd door de vijfkoppige jury. Ontwerpers hebben tot en met 1 maart om hun voorstel in te sturen op de website van ‘Sing Along City’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat