‘Wij zijn een heel goed stel’: Arij en Erik bieden high-end fashion met winkel Devastator

Naast dat Erik en Arij elkaars leven delen, zijn ze ook elkaars zakelijke partners. Samen maken en verkopen ze ‘eco-concious slowfashion’ onder de naam Devastator. In februari behalen zij een mijlpaal; het is dan een jaar geleden dat zij hun fysieke winkel opende in de stad.

“Het is een winkel met atelier”, vertelt Arij over Devastator. “We verkopen hier ontwerpers in het hogere segment en maken kleding op maat met “leftover stoffen”. Zowel Arij als Erik ontwerpen en maken kleding. “Ik zie mezelf eerder als patroon tekenaar, iemand die vanuit een vorm denkt dan dat ik een collectie zou ontwerpen”, zegt Arij.

Voordat de winkel vorig jaar open ging, was het koppel al 4 jaar bezig met het bedrijf. Op de zaterdagen mochten zij het atelier van Theater Rotterdam gebruiken, waar Erik nog steeds werkt, om hun ideeën uit te werken. Later besloten ze toch een fysieke winkel te openen: “echt fysiek winkelen zit niet echt in de lift op zijn zachtst gezegd, maar we hadden wel echt iets voor ogen wat we zelf wilden en wat echt wel iets anders dan wat er tot nu toe is. Ik moet zeggen: het gaat heel goed tot nu toe”.

Gelukkig hebben de twee nooit ruzie; “wij zijn een heel goed stel”, lacht Erik. Ze zijn samen meerdere keren verhuisd, hebben trouwfeesten gegeven en grote reizen gemaakt. “Dat zijn allemaal van die projecten waarvan je denkt, nou als dat kan, kan je dit ook wel.”