Wijkbewoners Bospolder-Tussendijken gaan met warme actie de straat op om rellen te voorkomen

Oproepen om te rellen in Rotterdam West worden dinsdagochtend via sociale media verspreid. De foto bij de oproep was pal voor de Jumbo op de Schiedamseweg genomen. De bedrijfsleider van de Jumbo, Dirck Slabberkorn, bedacht daarom een initiatief om te voorkomen dat er in Rotterdam West gereld wordt en dat zijn winkel en die van zijn mede-ondernemers daar de dupe van worden. Hij roept de wijkbewoners op om in tweetallen door de wijk te wandelen en vanuit de huizen vrolijke muziek te draaien, want: “Als er een goede sfeer is, valt er niet veel te rellen.”

Volgens Dirck Slabbekorn is elke relschopper van binnen eigenlijk een prachtig mens. “Het zijn gewoon goede jongens, die meegaan in de groepsdruk. Als je ze met warmte tegemoetkomt, voorkom je dat het escaleert.” Daarom vraagt hij de bewoners van de wijk iedereen die ze tegenkomen met een warme glimlach te begroeten. Ook worden de BoTu-bewoners uitgenodigd om hun ramen op te zetten en vrolijke muziek door de straten te laten schallen.

Wijkmanager Marleen ten Vergert, werd erg enthousiast van dit idee en met haar verschillende ‘wijk-moeders’: “Meerdere moeders gaven al aan de straat op te willen om bijvoorbeeld rozen of koekjes uit te delen, maar door de coronamaatregelen is niet alles mogelijk.” Wij gingen met met Marleen en maken een wandeling over de Schiedamseweg.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat