Wijkredactie OPEN Rotterdam is de komende maand te vinden in de Afrikaanderwijk

De OPEN Rotterdam wijkredactie is in mei te vinden op zuid. Met camera, pen en papier duiken we de wijk in om te zien wat er écht speelt in de wijk.

Om erachter te komen wat de bewoners vinden van de wijk, doken we de straat op. “Heel gezellig, heel levendig. Super chill, eigenlijk”, vertelt één bewoner over haar ervaringen in de Afrikaanderwijk. “Maar dat mensen zoveel afval op straat gooien vind ik wel jammer.”

Afrikaanderwijk
OPEN vertelt het liefst verhalen die bij de Rotterdammers zelf vandaan komen. Daarom wil het OPEN wijkteam nog meer weten over de verhalen die we al kennen, maar staan ook open voor nieuwe verhalen. We onderzoeken het effect van de afsluiting van de Roseknoop, gaan langs bij de Botanische Tuin op het Afrikaanderplein en doen een wandeling door de wijk met een bewoner. Heb je een mooi, ontroerend of interessant verhaal uit de wijk of maak je je ergens zorgen over? Laat het ons dan weten!

Andere wijken
Het wijkteam is de afgelopen maanden in vijf andere wijken geweest. Tijdens onze vorige wijkredacties spraken we in Hoogvliet onder andere met Pa Pinto, namen we een kijkje in het Portestbordenbos in De Esch en maakten we een portret van Loes Zwarts met een alternatieve voedselbank in Schiebroek.