Wijnaldum Sportman van het Jaar tijdens Sport Awards in Ahoy

De winnaars van de Sport Awards Rotterdam Rijnmond zijn bekend gemaakt. Voetballer Georginio Wijnaldum en handbalster Kelly Dulfer zijn gekozen tot Sportman en Sportvrouw van 2019. Sparta Rotterdam werd verkozen tot Sportploeg van het jaar.

 

De uitreiking van de awards vond plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. In totaal werden in zeven categorieën awards uitgereikt. Er is bijna 25.000 keer gestemd door het publiek. De stemmen van het publiek telden voor vijftig procent mee. De andere vijftig procent werd bepaald door de vijfkoppige vakjury.

De Rotterdamse Voetballer Georginio Wijnaldum werd verkozen tot Sportman van het jaar 2019. Hij liet via Twitter weten zich vereerd te voelen met deze Rotterdamse sportprijs.

So proud and honoured to be named Rotterdam’s Sportsman of the Year ???????? Appreciation from your hometown is the best. Love you #Rotterdam #Rijnmond ♥️ #010 pic.twitter.com/vbp5Kz2T4K

— Gini Wijnaldum (@GWijnaldum) February 10, 2020

Wijnaldum won vorig jaar met zijn club Liverpool de Champions League en hij plaatste zich met het Nederlands elftal voor het EK 2020. De oud-speler van onder meer Feyenoord, groeide op in de wijk Schiemond, waar hij in juni 2019 een Cruyff Court opende die vernoemd is naar hem. Wij waren erbij en spraken hem.

Ook ontving de Rotterdamse kickboksleraar Noel Soares Brazão de ‘Meer dan Sport’ award voor het mooie werk dat hij doet in zijn kickboksschool. Noel zet zich in voor de Rotterdamse jeugd en wordt gezien als een rolmodel. Eerder gingen wij langs bij zijn kickboksschool.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat