Wijnproeven op het voormalig Hofplein station

Het festival seizoen is weer begonnen! De kick-off is meteen met een nieuw evenement: het wijnfestival RYPP. De bezoekers konden op de Hofbogen genieten van een groot scala aan wijnen en hapjes.

Organisator Barbara Haverkamp geeft wijnproeverijen met haar bedrijf de Wijnwijven. Ze stonden vaak op festivals met deze proeverijen en dat bracht haar op het idee voor het evenement:“Ik hou zelf ook heel erg van festivals. En zo doende. Rotterdam had nog geen wijnfestival. Eén en één is twee om dat zelf te gaan doen.”

Voor de locatie werd er eerst gedacht aan het Vroesenpark, maar daar worden al dingen georganiseerd. Het oude Hofplein station kwam op hun pad als locatie voor het festival en dat sprak hun meteen aan. Het sprak Barbara aan dat het Hofplein station normaal niet wordt gebruikt. Dit maakt het een bijzondere locatie. Het is niet geen gemakkelijke locatie voor een evenement, omdat het lastig is om de spullen naar boven en beneden te krijgen.

Tijdens het drie daagse festival zorgen ongeveer 20 ondernemer voor de wijnen en eten.
Sigurd Snoeys van de wijnkoperij de Gouden Ton is erg enthousiast over het festival: “Het werd ook tijd dat we in Rotterdam een wijnfestival kregen en niet een festival waar ook wijn was. Het was een mooie locatie en geïnteresseerd publiek. Mensen willen dingen weten. Zoals de achtergrond van de wijnen.” Ook de bezoekers zijn erg enthousiast over het festival.


 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat