Wil en Hamid starten met maandelijkse brunch in het Oude Noorden: ‘Samen eten verbindt altijd’

Stichting Rottetalent start woensdag 29 maart met een maandelijkse brunch voor het Rottekwartier in het Oude Noorden. Elke maand zijn bewoners tussen 10.00 en 12.00 uur welkom om aan te schuiven bij de brunch in de buurthuiskamer aan het Noordplein 12. “Een gelegenheid om bij elkaar te komen”, vertelt initiatiefnemer Wil.

De nieuwe buurtmaaltijd is één van de vele activiteiten die Wil van Vugt en Hamid Achatbi organiseren in de buurt. “We zien dat de ouderen uit de buurt heel veel behoefte hebben aan gewoon met elkaar zijn. En eten verbindt altijd”, legt Wil uit. Het duo gaat samen met vrijwilligers de maandelijkse brunch verzorgen, die voor de buurtbewoners helemaal gratis is. “Veel mensen leven alleen en geïsoleerd. Dit is een gelegenheid om bij elkaar te komen.”

Rottetalent zet zich volop in voor de buurt
Daarnaast organiseert Rottetalent ook taallessen en zet de stichting zich in om de jeugd volop bij het Rottekwartier te betrekken. Zo organiseren ze met behulp van vrijwilligers allerlei activiteiten rondom Halloween, Sinterklaas, Pasen en de ramadan en ondersteunen ze groen-initiatieven en festivals, zoals Muziek op de Rotte.

“De grote insteek is dat we bij iedereen in de buurt graag een glimlach op het gezicht willen doen. Iedereen die meehelpt doet dat op vrijwillige basis en omdat ze de mensen gelukkig willen zien”, vertelt Hamid. “Vanuit de buurt, van zowel de jongeren als de ouderen, was een grote vraag naar zoiets als dit. Veel ouderen waren geïsoleerd en voor de jongeren was er niet veel te doen in de wijk”, voegt Wil toe.

Het duo is daarom tien jaar geleden met de stichting gestart en heeft inmiddels ook een clubhuis, dat wordt bekostigd door Havensteder. “Over stoppen hebben we nog niet gedacht. Ja, we worden wel ouder, maar elke keer als we zeggen ‘laten we iets minder gaan doen’, gaan we juist tien keer meer doen”, lacht Hamid.