Wilgo Pengel (Wij Kleurrijk Rotterdam) wil meer mensen van kleur in de gemeenteraad

“Meer representatie van mensen van kleur in de gemeenteraad,” dat is een van de doelstellingen van lijsttrekkers Wilgo Pengel van de politieke partij Wij Kleurrijk Rotterdam (WKR). Volgens Wilgo Pengel worden de stemmen van de Afro-Rotterdamse nauwelijks gehoord, ondanks dat deze gemeenschap 25 procent van de Rotterdamse samenleving is. Daarom vindt hij het belangrijk mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen: “Hiermee willen wij het voorbeeld stellen; als je meedoet, kun je meepraten en als je mee kunt praten, kun je verandering teweegbrengen.”

De partij is een nieuwkomer, namelijk opgericht in december van 2021, een heeft daarom nog geen compleet partijprogramma. Volgens Wilgo Pengel is dat niet erg; de partij is nieuw, kan zich ontwikkelen en leren. “De basis van de partij is er, maar we hebben nog niet echt de ruimte gehad om ons op de details te richten.” Wat WKR de komende vier jaar sowieso wil bereiken: meer mensen van kleur zichtbaar in de gemeenteraad en de stad.

Meer over Wij Kleurrijk Rotterdam vind je hier!

Lijsttrekkers010
OPEN Rotterdam interviewt tot aan de verkiezingen elke dag een lijsttrekker van een Rotterdamse partij in Lijsttrekkers010. Hier vind je meer interviews met de lijsttrekkers!