Willem van Wijk eet heetste peper ter wereld

Hans Worst daagt Rotterdammers, en iedereen die ergens anders vandaan komt, wederom uit om zo lang mogelijk te kauwen op de heetste peper ter wereld! Mannen en vrouwen in het bezit van een vuurvaste tong, zijn zaterdag 17 september welkom om deel te nemen aan de Pepper Challenge tijdens het Rotterdamse Kost festival in het Museumpark. 

Pittige Rotterdammer Willem van Wijk kan niet zo lang wachten en probeert nu al 4,5 minuut te kauwen op de heetste peper onder de pepers; de California Reaper. En nee, hij mag niet tussendoor een slokje water of melk drinken of op een stukje brood kauwen om de pijn te verzachten. Deelnemers aan de challenge mogen gratis naar Rotterdamse Kost. Mocht je deze uitdaging aan willen gaan, let dan op, niet iedereen is geschikt om te kauwen op deze hete peper. Mensen met hartklachten, COPD of astma, wordt het echt, echt afgeraden om mee te doen. Mocht het onverhoopt toch misgaan, dan is er gelukkig nog de EHBO.

De winnaar van de Hans Worst Pepper Challenge 2016, mag zondag 18 september samen met vijf anderen bij Hans Worst aanschuiven tijdens het foodfestival in het Museumpark. Op het menu staat Pig On A Stick. De rest van de deelnemers staat eeuwige roem te wachten. Dit alles wordt uitgebreid in beeld gebracht en de wereld overgestuurd. Rotterdam heeft ballen, en dat weet de rest van de wereld nu ook.