Wilma Gillis; portret van één van de vijftig meest invloedrijke Rotterdamse vrouwen

Wilma Gillis is onderneemster, heeft een stichting en staat in tal van commissariaten. Een échte powervrouw. Daarom staat zij in de lijst van ‘De 50 vrouwen van Rotterdam’ die vrouwennetwerk Zonta heeft gepresenteerd.

De lijst is gepubliceerd, omdat vrouwen in de wederopbouw vaak onderbelicht zijn. Ook zij zijn belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de stad, de goede naam en de positie van de vrouw. Zonta Club Rotterdam doet dit in het kader van het 50-jarig bestaan Zij maken zich, als onderdeel van het internationale Zontanetwerk, hard voor de positie van de vrouw.

Gillis is van huis uit juriste, maar onderneemt al sinds 1985. ´Rechten is een hele handige studie waar je van alles mee kunt, maar ik heb nooit jurist willen worden.´ De Surinaamse koos een hele andere richting. Ze begon een auberginekwekerij en Bleiswijk en staat sinds 1992 aan het roer van Legato B.V. dat zich bezig houdt met de re integratie van werkzoekenden. Daarnaast heeft zij de stichting BforYou, een mentorenprogramma dat bijdraagt aan de talentontwikkeling van kinderen en doet zij veel nevenwerkzaamheden. ´Ik heb het altijd normaal gevonden om veel te werken. En mijn man ook.´

Wij maken een portret van deze powervrouw die een fulltime baan, het moederschap en inzet voor de maatschappij met gemak lijkt te combineren.