WINACTIE: Maak kans op bijzondere kunstwerken met Bankje van de Toekomst (AFGESLOTEN)

Vanaf dinsdag 12 september maak je vier weken lang kans op prachtige kunstwerken van de Rotterdamse kunstenaars Anouk Griffioen, Willem de Kam, Eli Dijkers en Luis Rios-Zertuche via de social media kanalen van Het Bankje van de Toekomst en OPEN Rotterdam.

Het eerste kunstwerk waar je kans op maakt, is een foto van Luis Rios-Zertuche. Geef antwoord op de volgende vraag: Met wie zit jij ook in de toekomst graag op de bank? En waarom?

Beantwoord de vraag via de Facebookpagina of Instagram van Bankje van de Toekomst of de Facebookpagina, Instagram of Twitter van OPEN Rotterdam. Mailen kan ook. Stuur je antwoord naar [email protected].

De jury selecteert elke week op maandag de 10 meest creatieve en originele antwoorden. De winnaars krijgen een gesigneerde en genummerde afdruk van de foto, gedrukt op Hahnemuhle Foto Rag. De jury bestaat uit de maker van het beeld (elke week een andere kunstenaar), Anne Bloemendaal (directeur en initiatiefnemer De Kracht van Rotterdam) en Osman Akin (communicatie-medewerker, OPEN Rotterdam). Als je een van de winnaars bent, krijg je van ons via social media of via de mail bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Over de kunstenaar
Luis Rios-Zertuche (Mexico City, 1985) werkt op het snijvlak van audiovisuele kunst en podiumkunsten. Hij heeft autonoom en in opdracht als kunstenaar gewerkt op het gebied van beeldende kunst, film, theater en dans. Na zijn afstuderen aan de Rietveld Academie in Amsterdam (2009) was zijn zelfstandig werk te zien in het Nederlandse paviljoen van de Biënnale in Venetië, het Museum Boijmans van Beuningen, en kunst- en theaterfestivals in Nederland. “Iedereen heeft nu altijd een camera bij zich, het vastleggen der dingen is universeel geworden; de functie van professionele fotografie is aan het veranderen. Wat wordt nu het doel van een fotograaf? In plaats van op zoek te gaan naar iets bijzonders gaat het mij om het voorstellen van een andere kijk op iets gewoons. Mijn beelden volgen soms de codes van fotografie, maar ook van andere soorten kunst.” Luis liet zich voor Het Bankje van de Toekomst inspireren door Picasso’s Light Drawings.

http://www.rioszertuche.com/

Over Bankje van de Toekomst
Het Bankje van de Toekomst is te vinden op Plein 1940 en staat symbool voor het immer doorgaande gesprek tussen Rotterdammers. Een groep Rotterdamse kunstenaars is gevraagd door De Kracht van Rotterdam om speciaal werk te maken geïnspireerd op dit Bankje, de plek en de symboliek. Door deze winactie worden de werken gedeeld met de Rotterdammers.

Het Bankje van de Toekomst staat symbool voor het gesprek over Rotterdam en tussen Rotterdammers dat nooit stopt. Een groep Rotterdamse kunstenaars, zij werden allen geselecteerd voor De Kracht van Rotterdam, geeft op eigen wijze antwoord op relevante, toekomstgerichte vragen. Zij vertellen wat er beweegt in deze stad.

De winactie is een samenwerking met Het Bankje van de Toekomst en OPEN Rotterdam, Het Bankje van de Toekomst komt voort uit www.hetverhaalvandestad.nl.

Volg het Bankje van de Toekomst op Instagram en Facebook met #bankjevandetoekomst #gesprekopdebank #gesprekmetdestad #verhaalvandestad #verbinding #makeithappen #rotterdam #010

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat