Winnaars dichtwedstrijd worden verrast op school

Dichten over geluk, dat kunnen de kinderen uit Feijenoord wel! Een winnaar kiezen was dan ook geen makkelijke klus. Ondertussen zijn de drie winnaars bekend en werden zij verrast op school.
Tot 20 oktober konden kinderen kun gedichten inzenden voor de wedstrijd. En dat hebben ze massaal gedaan. Voor de jury was het een moeilijke taak om uit de 73 inzendingen drie winnaars te kiezen. De jury bestond uit: stadsdichter Derek Otte, spokenword artiest Y.M.P, dichteres Karin van Kalmthout, voorzitter van de gebiedscommissie Feijenoord Fatih Elbay, voorzitter van de speeltuinvereniging Afrikaanderplein Anna-Maria Carbonaro, Jiske Foppe en een kinderjurylid.

Voor het gedicht van Nina Zimmerman werd unaniem gekozen door de jury. Er zal dan ook een zin uit haar gedicht worden gekozen om op de muur van speeltuinvereniging Afrikaanderplein te plaatsen. Alle gedichten worden geplaatst op een plakkaat die ook op de muur wordt bevestigd. Op 15 november wordt dit feestelijk onthuld.

Anna-Maria Carbonaro van Het gelukshuis en Jiske Foppe van Geen Poeha hebben samen de dichtwedstrijd op gezet. “Ik wilde heel graag de gedichtenwedstrijd organiseren met Jiske, omdat ik het heel leuk vind om op een hele positieve manier naar kinderen te kijken en hen te betrekken bij hun leefomgeving”, vertelt Anna-Maria. Voor Jiske is poëzie in de buitenruimte iets heel speciaals: “Als je op straat loopt en je komt een hele mooie tekst tegen en je leest het, dan kan je uit je moment worden gehaald. En het zet je aan het verwonderen. Ik vind het ook heel belangrijk dat mensen zich bewust zijn dat ze heel veel invloed hebben op hun geluk. Poëzie maakt voor mij dat je gelukservaringen kan hebben.”

In de toekomst zijn de gedichten wellicht niet alleen in de buitenruimte te zien. Jiske en Anna-Maria waren zo onder de indruk van de gedichten, dat ze bezig zijn er een boek van te maken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat