Winnaars Rotterdams Havenevenement bekendgemaakt

De winnaars van het Rotterdams Havenevenement zijn gisteravond bekendgemaakt. Sinds 2013 organiseren Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en STC Group het evenement, waarbij vijf prijzen worden uitgedeeld voor onder andere de meest talentvolle mbo’er, de havenwerker van het jaar en het het beste havenidee. De organisatoren willen met het havenevenement laten zien dat ‘de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is’.
Voor het beste havenidee was er een stemming in de zaal, maar de overige vier havenprijzen werden aan de hand van jurybeoordelingen uitgedeeld. ‘‘De samenstelling van de jury verschilde per categorie. Elke prijs had zijn eigen jury met mensen uit de praktijk’’, aldus Simonette Kraaij, communicatiedirecteur van organisator STC Group.

De MCR-prijs voor de meest talentvolle laatstejaars mbo’er in opleiding ging naar Martine Kooij van het STC mbo college. Zij ontving een studiebeurs uit het Pieter van Essen studiefonds. Havenwerker van het jaar werd Dennis Maat, chef machinist van ertsoverslagbedrijf Europoort. Hij blonk dit jaar uit in veilig en innovatief werken en collegialiteit.

Peter van ‘t Veer, hbo-student Technische Natuurkunde aan de Haagse Hogeschool, had het beste havenidee. Hij bedacht een magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart. De winnaars van de overige twee prijzen, de scriptieprijs en de prijs voor haventalent van het jaar, waren Stefan Gerrits, student aan de TU Delft, en Ana Duškov.

Omdat het evenement dit jaar zijn eerste lustrum vierde, mocht wethouder Adriaan Visser (D66) een prijzenpakket aan een gelukkige 74-jarige winnaar uit het publiek geven. Grappig detail: in het pakket zat onder meer een abonnement voor de Jong Havenvereniging voor jonge mensen in en om de Rotterdamse haven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat