Winnaars Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 bekend

Tijdens de uitreiking van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 bleek maar weer hoeveel talent er rondloopt in Rotterdam. Gisteravond werden in Lantaren/Venster de muziekprijzen uitgereikt in verschillende categorieën. 
In de categorie Bands ging de 1e juryprijs van € 1.000,- naar de rockband Order Of The Emperor. De jury was onder de indruk van de coolness en overtuiging van deze band. Naast de 1e prijs, won deze band ook de publieksprijs van € 250,-. De 2e juryprijs van € 500,- ging naar Meneer van Dalen.

Wouter Mol was de winnaar in de categorie Singer/Songwriter. Zijn kwetsbare show me harpiste en violiste deed het goed bij de jury. De 2e juryprijs ging naar Hüseyin Badilli en zangeres Nana kreeg de meeste publieksstemmen.

De jury bekroonde Jaskelis met de eerste prijs in de categorie urban. Ze won eveneens de publieksprijs. De 2e juryprijs ging naar haar Hardheaderz labelgenoten WatWatIs.

Tijdens de beatbattle in de categorie Electronics kregen Rotterdamse producers één uur de tijd om een track te maken. Met de door Triphouse aangeleverde samplekit lieten de producers diverse stijlen zien, van techno, dub, breakcore, tot jazz/fusion. Producer en toetsenist Giorgio Oehlers heeft al een flinke naam in het circuit en mixt zijn beats met live-instrumentatie. Zijn single I Rise, is een goed voorbeeld van zijn stijl en heeft inmiddels al meer dan 100K plays op het internet. Tijdens de battle gisterenavond werd duidelijk dat hij ook binnen een uur zijn skills goed weet in te zetten en hij maakte de beste track, die beloond werd met de 1e juryprijs. Roomland ontving voor zijn track de 2e juryprijs en Taylan Alan nam de publieksprijs mee naar huis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat