Winne dankbaar voor optreden ‘met’ Feis tijdens jubileumconcert van 101Barz

NPO

De Rotterdamse rapper Winne was woensdagavond te zien tijdens het jubileumconcert van hiphopplatform 101Barz. Bijzonder was dat hij optrad met beelden van de tijdens nieuwjaarsnacht 2019 doodgeschoten rapper Feis. “Belangrijk dat zijn nabestaanden positief zijn.”

Winne trad op in samenwerking met het Metropole Orkest. De rapper noemt het optreden indrukwekkend en hartverwarmend, en is dankbaar dat hij met een aantal andere hiphop-artiesten mocht samenwerken met de 52 muzikanten van het orkest. “Het is heel mooi om iedereen samen te zien komen. Het maakt je heel klein, op een goede manier”, zegt Winne.

De 43-jarige Winne, die vertelt elk moment aan te grijpen om zijn overleden vriend te eren, kijkt niet als enige geëmotioneerd terug op zijn optreden met Feis. “Ik heb van veel mensen gehoord dat ze een traantje hebben gelaten. Voor mij is het het heel belangrijk dat zijn nabestaanden positief zijn. Dat stelt mij gerust.”

Winne weet nog niet of zijn samenwerking met het Metropole Orkest een vervolgs krijgt. Hij noemt het optreden een ‘mooi uitstapje’, maar benadrukt dat de voorbereiding op het concert heel intensief was. “Het orkest is hier een half jaar mee bezig geweest. Wij komen op een gegeven moment langs op te repeteren, maar zij moeten de muziek dan al helemaal hebben uitgeschreven. Dat schud je niet zomaar uit de mouw.”

Volgens Winne wordt het nummer met Feis mogelijk later uitgebracht. Gisteravond zond de NPO een registratie uit van het concert. Beelden zijn hier te bekijken.