Winne opent sportschool: ‘Mensen moeten komen om te sporten, niet om gezien te worden’

Rapper Winne gaat zijn eigen sportschool openen in het World Trade Center in Rotterdam. “Ik heb al heel lang een passie voor fitness. Het is altijd al een onderdeel van mijn lifestyle geweest”, vertelt Winne die in het dagelijks leven bekend is als Winston Bergwijn. Sportievelingen kunnen vanaf september terecht in een vierde vestiging van Vondelgym aan het Beursplein.

Vondelgym is al langer in Amsterdam een bekend begrip en moet nu ook in Rotterdam een succes gaan worden. Winston, die al jaren droomde van een eigen onderneming op sportief vlak, kwam in contact met Arie Boomsma die eigenaar is van de fitnessketen. “Ik heb vaker nagedacht over hoe ik mijn liefde voor sport kan combineren met ondernemen. In welke vorm wist ik nog niet, maar toen ik een gesprek had met Arie, raakte het me. Het is namelijk echt meer dan een gym.” Volgens Winston draait het dan ook naast het sporten om de community beleving. “Wij willen een plek creëren waar mensen zich verbonden voelen en de gezonde lifestyle die iedereen probeert na te streven samen verwezenlijken. Als je een aantal uur per week werkt en daarnaast ook nog wil sporten, dan wil je dat doen op een plek waar mensen elkaar in een fijne sfeer motiveren.”

Ondanks dat het een Amsterdams concept is, wordt het een echte Rotterdamse onderneming. “Naast het feit dat ik er als Rotterdammer aan verbonden ben en de sportschool natuurlijk in onze stad te bezoeken is, ga je ook echt de Rotterdamse cultuur terug zien zoals de ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit. We gaan samen dingen doen en elkaar er doorheen slepen als het echt niet lukt.” Het concept voor de gym waar onder meer CrossFit, kickboksen, yoga, hardlopen en fitness samenkomen blijft in Rotterdam ongewijzigd. “Maar het moet hier nog wel een ziel krijgen. Ik ga met het team bepalen wie er gaat werken, de cultuur creëren en kijken wat er speelt in de stad.” Daar waar in Amsterdam er veel bekende koppen komen sporten, wil dit volgens Winne niet zeggen dat ook in Rotterdam veel bekende bezoekers gaan komen. “We gaan er gewoon iets moois van maken, onze stad verdient dat. Er zijn nog geen andere bekende Rotterdammers aan de sportschool verbonden. Ik wil dat mensen er naar toe komen om te sporten en niet om gezien te worden.”

Liefhebbers van de muziek van Winne hoeven zich geen zorgen te maken dat hij straks alleen nog maar in de sportschool te vinden is en er geen tracks meer worden uitgebracht. “Ik hoef er niet elke dag te zijn om de gym te laten draaien. We hebben een strak schema met een goede taakverdeling zodat ik gewoon muziek kan blijven maken. Dit is iets dat ik er echt bij blijf doen.”