‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ is het thema van Koningsdag 2023 in Rotterdam

De winnaar van de wedstrijd waarbij Rotterdammers konden stemmen op hun favoriete thema voor Koningsdag is bekend. Mensen konden stemmen op drie mogelijkheden en ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’ kreeg met afstand de meeste stemmen.

Van de in totaal 2000 stemmen ging 50% naar dit thema. Ook is er onder 500 andere Nederlanders buiten de stad nog een gespecialiseerd, aanvullend onderzoek gedaan waarbij wederom werd gekozen voor de uiteindelijke winnaar. De bedenkers van de slogan wilden laten zien dat “Rotterdam niet in hokjes denkt en dat je tijdens Koningsdag de mooiste kanten van iedereen ziet.”

Ideeën
Er was behoorlijk wat concurrentie. Zo’n 700 Rotterdammers hebben hun creatiefste ideeën ingezonden en na verschillende afvalrondes waren in de finale nog drie kanshebbers. Naast ‘Wij zijn allemaal Kings & Queens’, waren ook nog in de race: ‘Wereldhaven, Wereldburgers’ en ‘De Straat is van Iedereen’.

OPEN Rotterdam was aanwezig bij de totstandkoming van deze drie thema’s, waarbij honderd gekozen Rotterdammers met een applausmeter bepaalden welke thema’s zij het leukst vonden.