Winterspelen in IJsselmonde om kinderen te motiveren tijdens corona

Gister zijn in IJsselmonde de Wintergames gestart. Elke woensdagmiddag voor zeven weken lang, organiseert de Krajicek Foundation samen met PIT010, een organisatie die veel buurt- en welzijnswerk verricht in het gebied, verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar oud.

De Wintergames bestaan uit verschillende sportactiviteiten zoals voetbal, basketbal, volleybal en softbal. Maar ook kunnen kinderen allerlei spellen doen, waaronder dammen en vier op een rij. “We organiseren de Wintergames om kinderen te stimuleren om meer te bewegen. Vooral in deze tijd is beweging extra belangrijk, omdat we allemaal binnen zitten en nu veel minder bewegen”, zegt Miranda, sociaal werkster bij PIT 010.

Volgens Miranda kunnen kinderen met de Wintergames weer ‘even kind zijn’ en hun vriendjes en vriendinnetjes zien. Die hebben ze door de sluiting van de scholen moeten missen.

Coronaproof?
Hoe doen ze dat met corona? De kinderen voor wie de activiteiten worden georganiseerd, zitten in een leeftijdsgroep waarbij buiten in groepen sporten mag. “Bij elke activiteit zijn er op afstand twee begeleiders aanwezig en per activiteit mogen er maximaal 30 kinderen meedoen. Bij aankomst moet iedereen zijn handen desinfecteren en na elke activiteit maken we het materiaal schoon”, zegt Miranda.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat