WK straks niet te zien op grote schermen buiten: ‘We heroverwegen het bij halve finales’

Zoë Pinto E Neto

Wel grote schermen, maar niet in de buitenlucht. Marco Bunk, afdelingsbestuurder Koninklijke Horeca Nederland in Rotterdam, verwacht dat de meeste Rotterdamse horeca het WK in Qatar ‘gewoon’ zullen uitzenden. Ondanks de controverse: “Volgens mij is er genoeg animo.”

“Het lijkt erop dat de meeste Rotterdamse cafés het WK uit zullen zenden.” Dat verwacht Marco Bunk, afdelingsbestuurder Koninklijke Horeca Nederland in Rotterdam. De gemeente wil geen grote buitenbeeldschermen faciliteren, maar dat weerhoudt de Rotterdamse horeca er niet van om het controversiële voetbalspektakel binnen uit te zenden.

“In Oost en Prins-Alexander zal het WK tot aan de halve finales zeker niet worden uitgezonden”, vervolgt Marco Bunk. “Verder verschilt het per café of het WK wel of niet uitgezonden gaat worden. Dat is uiteraard de vrijheid die de ondernemers zelf hebben. Toch verwachten we, tot zover we op ons netvlies hebben, dat er genoeg animo is om het uit te zenden. Ik denk ook dat mensen graag de stad in willen om de wedstrijden te bekijken.”

En dus gaat Koninklijke Horeca Nederland de Rotterdamse horecaondernemers helpen bij het opzetten van grotere schermen binnen. De gemeente zal hier dus geen financiële bijdrage aan leveren. De grote schermen die we gewend zijn buiten te zien, blijven dus uit. Tenzij de horecaondernemers onmisbare taferelen voorspellen tijdens de halve finales. “Dan zullen we het overwegen.” Maar voorlopig dus niet.