Women connected viert online glitter en glamour nieuwjaarsparty

Er is door corona in Rotterdam soms geen bal aan. Maar de vrouwen van Women Connected proberen er toch een feestje van te maken. Op de online nieuwjaarsparty vol glitter en glamour, georganiseerd vanuit Theater Zuidplein, gaat het los in tientallen huiskamers. “Omdat we verder niks mogen, dit is het enige dat mag” vertelt Inez Schatz, één van de drijvende krachten achter de organisatie.

“Om een beetje positief het nieuwe jaar in te gaan” verteld Inez over de online nieuwjaarsparty. Vanuit Theater Zuidplein wordt de party georganiseerd. Er worden laptops, tablets en telefoons neergezet waarmee de vrouwen die wél naar het theater komen mee kunnen doen. Het thema is glitter en glamour en daar hebben de vrouwen zich zeker aan gehouden. De dames hebben hun mooiste jurken, accessoires en andere kledingstukken aangetrokken. De één glinsterde nog meer dan de ander.

Voelen om weer vrouw te zijn

Loubna Mhaidra, de oriëntale danser die de warming-up doet voor de party, vertelt waarom ze deze dans geeft. “Om vrouwen te laten voelen vrouw te kunnen zijn. Dit is een ultieme dans om meer in contact te komen met je feminiene energie.” Wanneer haar gevraagd wordt waarom dit nou zo’n goede warming-up is, antwoord Loubna: “Je bent niet echt bewust dat je zo bezig bent met je lichaam. Het is zo fun om te doen.”

Thuis verveel je je te pletter

“Mijn outfit is een beetje rock-’n-roll, jaren ’70 stijl”, zo beschrijft Sylvia haar glitter en glamour outfit. Sylvia is één van de deelnemers die vanuit haar woonkamer uitbundig meedoet met de nieuwjaarsparty. Wanneer haar gevraagd wordt waarom ze deelneemt zegt ze lachend; “omdat ik me helemaal te pletter verveel thuis, door die Corona kan je nergens heen”. Ze is blij dat ze op deze manier toch nog contact heeft met “de meiden”.

Bekijk hier ons verslag van de party: