Woonreferendum over de helft

Actiecomité Woonreferendum heeft na de actiedag in Charlois en Feijenoord vandaag 5.592 handtekeningen verzameld. Dat betekent dat ze op de helft van de tijd over de helft van het aantal handtekeningen zijn. Het Actiecomité is in het leven geroepen om de sloop van 20.000 sociale huurwoningen, zoals in de woonvisie van Wethouder Schneider staat, tegen te gaan.

Samen met 100 vrijwilligers, waarbij ook leden van PvdA en Nida aanwezig waren, hebben ze 1100 handtekeningen verzameld, waardoor de eindstand op 5.592 handtekeningen komt te staan. Ze moeten voor 22 juni 10.000 handtekeningen verzamelen.

Waar moeten deze mensen naartoe?!
Querien Velter van SP zegt dat men vergeet dat er “het afgelopen 15 jaar al 30.000 woningen zijn gesloopt en daar niets voor in de plaats is gekomen”. Velter maakt zich vooral zorgen om de mensen, wiens huizen straks gesloopt worden, omdat het vinden van ander woning heel moeilijk is. De wachtlijst is volgens woningbouwcorporaties 4 tot 8 jaar en Velter verwacht dat dit zal oplopen tot langer dan 10 jaar. Ook vallen mensen, die een betaalbare koopwoning willen, buiten de boot.

De komende weken is het Actiecomité Woonreferendum op verschillende plekken te vinden, waar ze veel Rotterdammers kunnen treffen. Een volledig overzicht van de locaties staat op de website van het Actiecomité, woonreferendum.nl.