Woonstad Rotterdam deelt ijsjes uit aan senioren

Het wijkbeheerteam van woningbouwvereniging Woonstad Rotterdam deelt in een aantal van hun seniorencomplexen ijsjes uit om de warmte draaglijker te maken.
De medewerkers van het wijkbeheerteam, dat bestaat uit sociaal beheerders en huismeesters, merken dat zij de senioren het zwaar hebben met de extreme hitte in Rotterdam. Daarom bedachten zij op woensdag 25 juli het ludieke plan om bij hun oudste bewoners langs te gaan om een ijsje uit te brengen. “Op onze eigen afdeling doen we dat al. En als de medewerkers ijsjes krijgen, dan krijgen de bewoners dat ook! Vooral de senioren” , vertelt Elsbeth Haveman van Woonstad Rotterdam. “Wij vonden het leuk om te doen en wilden de warmte voor de senioren draaglijker maken. Deze bewoners hebben het harder nodig dan wij als medewerkers.”

De wijkbeheerteams en vrijwilligers hebben ijsjes langs gebracht in Kralingen, IJsselmonde, Ommoord, Spangen, Noordereiland, Katendrecht. “Wij zouden het liefst overal langs willen gaan, maar dat gaat helaas niet”, legt Elsbeth uit. “Wij hebben gekeken bij welke van onze seniorencomplexen de hitte het heftigst is en daar zijn wij langs gegaan. Zo hebben wij een seniorenflat staan in Ommoord waar de zon heel de dag op staat. In dat gebouw is het echt heel erg warm.”

Woonstad Rotterdam heeft in totaal 1200 ijsjes uitgedeeld en dat zorgde voor veel leuke reacties. “Een mevrouw dacht dat wij haar een ijsje brachten omdat zij had gebeld naar de klantenservice dat ze het zo warm had”, verteld Elsbeth lachend. “Natuurlijk was het puur toeval en hielp het ijsje de mevrouw niet helemaal van het probleem, maar dankbaar was ze wel. Dat vonden wij leuk!”
?

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter