Wordt Rotterdam dè Fietsstad van 2018?

Rotterdam wil dolgraag meedoen met de race voor ‘Fietsstad 2018’, de tweejaarlijkse prijs voor fietsvriendelijke gemeenten. De gemeente is daarom nu een actie gestart en roept Rotterdammers op de enquete in te vullen. Ze hebben minstens 200 stemmen nodig.

De gemeente heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de Rotterdamse fietsers. Zo zijn er op 30 kruispunten de verkeerslichten fietsvriendelijk afgesteld door middel van innovatieve snufjes, zoals de warmtesensor op het Churchillplein. Op 32 fietspaden zijn paaltjes, eilandjes en andere obstakels verwijderd. Ook zijn er fietspaden verbeterd of opnieuw aangelegd en  en is het aantal OV-fietsen bij metrostrations uitgebreid. Ook is er een jaar geleden is een nieuwe stalling aan de Blaak geopend. 

De fietsersbond is op dit moment bezig met het verzamelen van gegevens over Rotterdam als fietsstad. Op fietsstad2018.nl kunnen fietsers 26 korte vragen invullen over de fietsklimaat in hun gemeente. Deze antwoorden worden samen met objectieve data uit de Fietsersbond Routeplanner door experts verwerkt.