Wordt Rotterdammer Yamina Sociaal Werker van het Jaar? ‘Ze staat altijd voor je klaar’

24 mei is de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar en één van de genomineerden is de Rotterdamse Yamina. Vanuit Team Toekomst helpt ze kinderen op de basisschool Mozaïek in Delfshaven. “Erkenning voor je werk en dat is wel mooi om dat zo te mogen beleven.”

Wanneer je door de school loopt zie je de band tussen Yamina en ‘haar kinderen’. “Het is mooi om een kind weer te zien lachen, de band die je opbouwt, het zijn gewoon allemaal mijn kinderen”, vertelt ze met een grote glimlach. “Mooi om ook een succes met hun samen te ervaren”, zegt ze. “Je ziet ze ook doorgroeien in hun ontwikkeling, in hun cijferlijst en sportactiviteiten. Je ziet ze in een keer een hele power en een boost hebben dat ze denken we kunnen dit en we gaan het doen.”

Aangedragen
Vanuit Team Toekomst is Yamina voorgedragen als Sociaal Werker van het Jaar. “Ondanks dat zij moeder is ze weer is gaan werken en ook nog haar studie afgerond heeft van social werker niveau 4, dat is echt een voorbeeld voor velen”, vertelt operationeel directeur van Team Toekomst Saida. Yamina was verrast dat ze genomineerd is, “trots, spannend ik had het niet verwacht. Een erkenning voor je werk en dat is wel mooi om dat zo te mogen beleven”.

Onbewust sociaal werker
Saida vertelt over het moment dat Yamina bij hen binnenkwam, “ze was vanuit haarzelf al een social worker maar dat had ze niet in de gaten. Zij hielp al mensen, mensen konden bij haar terecht voor allerlei vragen en dat deed ze vanuit haar hart”.

‘Haar kinderen’
“Juf Yamina geeft best goede gesprekken. Ze helpt je bij het onzeker zijn en geeft je bijvoorbeeld tips hoe je het goed kan doen in het leven”, zegt een van de leerlingen. “Als je hulp nodig hebt dan helpt ze je en ze staat altijd voor je klaar”, zegt een andere leerling.