World Cup roeien met Rotterdams talent op (bijna) Rotterdamse bodem

De finales van een van de grootste roeiwedstrijden ter wereld vond afgelopen weekend plaats op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. Jong Rotterdams talent Jasper Tissen roeit in de klasse M8+, ook wel de Holland Acht.
Jasper roeit bij A.R.S.R. Skadi en is begonnen met roeien in 2010 tijdens zijn studie. Op de tweede dag van de World Rowing Cup roeien de Holland Acht een herkansing. Jasper is niet helemaal tevreden met het resultaat, maar ze zijn door zijn naar de A finale. “Dat is niet wat we komen doen. We willen meedoen aan de medailles. Nu is het koppen bij elkaar, zorgen dat we morgen beter roeien en weten waar we op moeten letten.”

Tijdens de finales, op de derde en laatste dag van de World Rowing Cup, weten ze de tijd met ruim 20 seconden te verbeteren, maar dat is helaas niet genoeg om brons binnen te halen en eindigen ze als vierde.

Dit was het derde en laatste wereldbekertoernooi in het voor-olympische jaar 2019. De World Cup III 2019 is de opmaat naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020. De absolute wereldtop stond aan de start in Rotterdam. Bekijk hieronder de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter