Yael van Heemst (17) doet mee aan EK Judo in Polen

Op zeventienjarige leeftijd topsporten en judoën op Europees niveau. Voor Yael van Heemst is dat realiteit. Zij staat namelijk op het EK Judo in Polen om daar haar skills te bewijzen.
Judo zit bij Yael in de familie. Zowel haar vader, opa, als haar broer hebben gejudood. Inmiddels beoefent zij de sport al elf jaar: ze begon toen ze zes was. Vanaf die tijd heeft ze zich ontwikkeld tot topsporter. Tijdens de kwalificatie-toernooien naar het EK, won zij zelfs twee keer.

Dat ze veel moet inleveren om op dit niveau te kunnen sporten is voor Yael geen probleem. “Als ik kijk naar wat ik ervoor terug krijg, vind ik het het helemaal waard.” Al kan ze daardoor niet altijd mee om leuke dingen te doen met vrienden.

Yael gaat uit van het positieve als het gaat om haar eigen kansen voor het EK in Polen: “Dat is altijd een lastige vraag! Het is afhankelijk van zoveel factoren, maar ik ga zeker voor een medaille”. Ook haar coach, Gé van den Elshout, denkt dat Yael het erg goed zal doen op het EK: “Yael weet wat er nodig is om goed te zijn en is ook bereid om alles eraan te doen. Tegenwoordig is het ongelooflijk zwaar om op jonge leeftijd te kunnen topsporten en Yael weet daarin goed haar weg te vinden”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter