Yess! deelt kerstpakketten uit: Geen lege tafel met Kerst, wel een volle tas van ons

OPEN Rotterdam steunt de actie ‘Geef alle Rotterdammers een warme kerst’. Vrijdag 23 december is de talkshow en daaraan voorafgaand maken we verschillende reportages over verschillende Rotterdammers die ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen inderdaad een warme kerst krijgen. Dit keer kijken we mee met wijkpastor Nico van Splunter als hij kerstpakketten aan het inpakken is.

“We mogen een loods in het M4H-gebied gebruiken voor een dag of tien om onze kerstpakketten in te richten”, vertelt Nico opgetogen. Het zijn er namelijk ruim 550 dus die plek is meer dan welkom. “Ik denk dat dit een mooie actie is om mensen echt te laten voelen en ervaren: wij hebben jullie gezien en we denken aan jullie”, vertelt hij over de achterliggende gedachte van het project. De kerstpakketten gaan naar de mensen die het nodig hebben en al meer steun ontvangen van de organisatie van Nico, die Yess! heet.

“Yess! is onderdeel van Geloven in de Wijk. Dat is een organisatie die veel voor de buurtbewoners van Bospolder-Tussendijken en Spangen wil betekenen. Om mensen een mooi leven te geven en er een mooiere wijk van te maken. Daar willen we alle buurtbewoners bij te betrekken”, zegt Nico. Zo woont ook Jaffe Corsica in de wijk en is zij een van de vrijwilligers geworden. “Ik vind het heel leuk om hier te wonen. Het is een heel leuke buurt met leuke mensen. Je maakt kennis met verschillende culturen en geloven. Maar het is een vergeten stukje Rotterdam. Er wordt hier niet naar de mensen omgekeken. Er wordt niet meegeleefd, maar meer geïnvesteerd in papierwerk en peilingen. Ze vergeten ons gewoon”, stelt zij. Ze voelt zich af en toe een nummertje. Het feit dat ze kan helpen met de kerstpakketten doet haar dan ook goed. Net zoals vrijwilliger Maureen Buitenhuis. “Ik vind het belangrijk dat iedereen het goed heeft en warm thuis bij de Kerstboom kunnen zitten. Dat ze aan ons mogen denken dat we wat gegeven hebben voor hun. Dat ze niet in de kou staan”, besluit zij.