Yokocola presenteert na 13 jaar eerste album

De Rotterdamse band Yokocola bestaat al dertien jaar, maar had pas afgelopen zaterdag de releaseparty van hun allereerste album in Worm.

Wij volgde zangeres Sidhi “Sid Idiopath” Achmat, tijdens haar voorbereiding en soundcheck van een wel heel bijzondere dag. Sidhi acteert, is model, danseres en natuurlijk zangeres. Maar haar grootste passie is toch echt muziek maken en daar gaat ze helemaal in op. Van jongs af aan heeft zij al in verschillende bandjes gezeten. Ze heeft zo een beetje de voetstappen van haar vader gevolgd, die ook muzikant en tevens bandlid van Yokocola is. In deze bandjes heeft zij verschillende instrumenten bespeeld, maar leadzang is wat zij het liefste doet.

Een uniek weetje is dat een deel van de bandleden buren van elkaar zijn in Delfshaven. In één van de woningen van deze bandleden hebben zij een ware muziekkelder ter beschikking, waar ze hun kunst uitoefenen. Deze muziekkelder heeft ook als inspiratie gediend voor de naam van hun nieuwe album, namelijk ‘Cellarsounds’ oftewel keldergeluiden.