Zandzakken en drempels moeten verkeersoverlast op Parkkade verminderen

Zandzakken en verkeersdrempels moeten een einde maken aan de verkeersoverlast op de Parkkade. Onder meer straatraces en overmatig lachgasgebruik zorgen voor veel hinder bij omwonenden. Ook vinden er geregeld ongelukken plaats, waaronder nog op 11 april. Volgens Eric Alblas, die zich dagelijks inzet voor een schoner Rotterdam, hebben de maatregelen nog niet voor rust in het Scheepvaartkwartier gezorgd. 

“Er is al jaren overlast op de Parkkade door autoraces, lachgas, afval en geluid”, vertelt Eric over wat hij ‘categorie patserbakken’ noemt. “Er zijn veel jonge mensen waarvan ik niet begrijp hoe ze aan het geld voor die dure auto’s komen. Ik denk dat ze veel bezig zijn met handel.” Sinds de komst van onder meer de zandzakken zouden de bewoners minder overlast ervaren. Simpelweg omdat ze zich verplaatsen. “Ik zie nu niet meer continu honderd auto’s langs de waterkant, maar kom ik dezelfde mensen nu tegen op de Rhijnspoorkade en de Oosterkade.” 

Een goede zaak, al ziet Eric wel nog steeds mensen achter het stuur in de weer met lachgas. “Ik kom nog altijd veel lachgasgebruikers tegen als ik opruim, maar minder patronen op straat. Je zou zeggen dat het minder is geworden, maar in plaats daarvan zitten ze achter het stuur met tanks van 10 tot 15 liter.”

Het probleem is volgens Eric dat jongeren zich vervelen, omdat er te weinig dagbesteding wordt aangeboden.”Jongeren moeten actief betrokken worden bij de maatschappij door bijvoorbeeld een wijkraad en jongerenwerk. In Rotterdam-Zuid spreken jongeren elkaar aan op hun gedrag en dat werkt goed. Verder moet er denk ik beter gehandhaafd worden wat lachgas betreft.”