Zangeres Magda Mendes op tournee in Rotterdam

De Rotterdams-Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra gaan vanaf 29 april op tournee langs dertien clubs, cafés en kleine podia in alle uithoeken van Rotterdam.

In hun programma Silêncio spelen Magda en Ward traditionele fado’s en daarnaast ook eigen composities. “De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Rotterdam. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal gespeeld worden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel écht in een fadoclub te zijn.”

Magda is een geboren Portugese en opgegroeid in Lissabon. Op haar twaalfde begon ze daar aan het conservatorium, een opleiding die ze in 2002 hier in Rotterdam afgerond heeft. Bij de tour, die een maand lang duurt, wordt ze vergezeld door gitarist Ward Veenstra. Hij speelde jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade.

Benieuwd geworden? Kijk op de Facebook van Magda Mendes voor meer info en check de trailer hieronder.