Zeikcabines moeten wildplassen tegengaan in IJsselmonde

Een ongure lucht, gele plas en vieze hoekjes. Op sommige plekken in IJsselmonde loopt het totaal uit de hand: wildplassen lijkt daar de normaalste zaak van de wereld. Toch hebben inwoners van IJsselmonde waarschijnlijk geluk. De gemeente heeft recentelijk aangekondigd openbare ‘zeikcabines’ te willen plaatsen in Rotterdam. “En daar is zeker oren naar”, aldus gebiedscommissie-lid Joop van Hemert.

De werkgroep, die onderzoek deed, adviseerde de gebiedscommissie IJsselmonde om de zeikcabines te verdelen over drie winkelgebieden. Het gaat om de Beverwaard, de Keizerswaard en het winkelgbied bij de Spinozaweg. “Op deze plek komen veel mensen samen en zien we dat wildplassen aan de orde is”, aldus Joop, die deel uitmaakte van de werkgroep.

“Bij Winkelcentrum Keizerswaard is het een groot probleem”, vertelt Vishandelaar Jaap den Ouden. Hij stelt dat er te weinig toiletten zijn in de omgeving en zou daarom blij zijn, als er een toiletunit in de buurt komt. “Ik heb zelf voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij ons aan de zijkant werd veel geplast. Ik heb een hek geplaatst en een metalen plaat. Dan kunnen we het in ieder geval schoonmaken als iemand bij ons in het steegje plast.”

Het is nog maar de vraag of de zeikcabines naar IJsselmonde komen. “De gemeente moet de units verdelen over alle gebieden in Rotterdam. Ik hoop wel dat we een openbaar toilet krijgen”, aldus Joop.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat