Zeilen zonder grenzen

Jaklien Tans is een fanatiek zeilster. Ze heeft een verstandelijke beperking en geen beenfunctie meer, maar dit weerhoud haar er niet van haar passie uit te oefenen. Ze was aanwezig bij de open dag van Team No Limits Sailing waar een nieuw team werd samengesteld.

Team No Limits is het ambassadeurs team van het Revalidatiefonds. Dit team laat zien dat je met een beperking ook de absolute top van de sportwereld kan halen. Zeilen is geen paralympische sport meer en dat is de reden dat Team No Limits Sailing is opgericht. Het doel van dit team is om mee te varen met de reguliere wedstrijden. Het team is een samenwerking tussen stichting Plons, Watersportvereniging Aegir en het ambassadeurs team van het Revalidatiefonds

De groep die van mensen die zich hadden aangemeld voor het team werden in twee groepen opgedeeld. De twee groepen deden wedstrijdjes tegen elkaar. Op hoog niveau scheerden zij over Bergse Voorplas. Het team van Jaklien won helaas niet, maar ze heeft alsnog een fantastische dag gehad.