Pepijn bemachtigt het mooiste uitzicht op de huldiging dankzij behulpzame Feyenoorders

De Feyenoord-huldiging op de Coolsingel was een feest als nooit tevoren! Duizenden fans waren op de been om het kampioenschap te vieren. Toch is het bijwonen van de huldiging niet voor iedereen vanzelfsprekend. Trouwe Feyenoorder Pepijn van der Heijden (23) uit Helmond kampt met een spierziekte en kan niet zomaar de menigte in. Moeder Patricia doet een oproep op Facebook en dankzij Eva krijgt hij het beste uitzicht vanaf het dak van de Cool 63, recht tegenover het balkon van het Stadhuis.

Feyenoord-supporter Pepijn heeft de progressieve spierziekte van Duchenne en slikt medicijnen vanwege een kwetsbaar hart. Zijn moeder Patricia, die ook zorgdrager voor Pepijn is, begeleidt hem elke twee weken naar de Kuip vanuit hun woonplaats Helmond. ”Dat is wel een reis van 3,5 uur, omdat ik tussentijds Pepijn nog moet verzorgen, maar bij Feyenoord genieten we ontzettend, dus dat hebben we er zeker voor over,” vertelt Patricia.

Oproep op Facebook
Na de kampioenswedstrijd op 14 mei wil Pepijn dolgraag bij de huldiging zijn, maar in de mensenmassa is hij met zijn kwetsbare gezondheid niet helemaal veilig. Daarom doet Patricia een oproep op Facebook om een mooie plek van waaruit Pepijn de huldiging kan kijken. Haar oproep wordt meer dan 1700 keer gedeeld en uiteindelijk reageert Eva Gerritse de oplossing: Pepijn kan kijken vanuit haar kantoor tegenover het stadhuis.

Vanaf het Cool 63 gebouw, pal tegenover het stadhuis, waar ook verschillende camera ploegen staan, heeft Pepijn uiteindelijk een perfect uitzicht op een veilige afstand. “We hadden al gewonnen, maar nu kan mijn week al helemaal niet meer stuk,” vertelt Pepijn. Hij hoopt er volgend jaar weer bij te zijn.