Zijn 3-in-1 zaakjes een oplossing voor ondernemers in coronatijd? Carolien denkt van wel

Zijn 3-in-1 zaakjes een oplossing voor ondernemers in coronatijd? Carolien denkt van wel

Een kledingwinkel, een kapperszaak en een koffietent allemaal onder één dak? Zo’n 3-in-1 zaak staat sinds kort in Bloemhof. Erg handig om zo de risico’s te spreiden als iets moet sluiten vanwege de coronamaatregelen. Zijn multifunctionele winkels dé oplossing voor ondernemers in coronatijd? “Ik zie dat het steeds vaker voorkomt”, zegt Carolien, mede-eigenaar van de multifunctionele zaak Blend Bloemhof.

De coronamaatregelen waren voor Carolien niet de aanleiding om aan haar zaak te beginnen. Het idee om meerdere diensten onder één dak aan te bieden kreeg ze toen ze in België een winkel zag waar ze het net even anders deden. “Het was een koffiezaakje, maar ze verkochten er ook kleding. Ondertussen kon je in de wasserette ook nog eens je kleding wassen”, aldus Carolien. Een ‘kledingkoffiewasserette’ dus.

Het feit dat die zaak meerdere diensten aanbood vond zij heel vindingrijk. En dat het voordelen oplevert in coronatijd, is een fijne bijkomstigheid. ‘’We bieden natuurlijk meerdere dingen aan, dus als de kappers weer zouden moeten sluiten, kunnen we nog steeds de koffie en tweedehands kleding blijven aanbieden.’’ Ze ziet dan ook dat branchevervaging, waarbij een winkel meerdere soorten diensten aanbiedt, steeds vaker voorkomt.

Kledingkoffiekapperszaak
Een wasserette beginnen, naar Belgisch voorbeeld, dat zou te duur worden. Dan had ze meerdere wasmachines moeten aanschaffen. Zoveel investeringsgeld had ze niet. Daarom besloot ze in haar koffie- en kledingzaak ruimte te bieden voor kappers. Daar was behoefte aan in de wijk Bloemhof, zegt ze. Haar winkel kunnen we dus gerust een ‘kledingkoffiekapperszaak’ noemen.

Blend Bloemhof verhuurt ruimte aan kappers die zelf geen of weinig ruimte hebben om te knippen. Zij kunnen dan een kappersstoel huren om hun eigen klant te knippen. ‘’Vooral in deze tijd is het ook nog is voordelig om de kosten op die manier te delen en kappers een handje te helpen’’, aldus Carolien. En omdat wij hier genoeg ruimte hebben voor de anderhalvemetermaatregel is dat ook nog eens een oplossing voor kappers die thuis knippen, maar weinig ruimte hebben.