Zilveren medaille winnaar WK Chinees koken gaat gewoon door aan de Wolphaertsbocht

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!’ Dit oer-Hollandse gezegde heeft Lijun Wang goed in de oren geknoopt. Zo’n 20 jaar geleden kwam ze vanuit China naar Nederland en dit jaar won ze de zilveren medaille bij het WK Chinees koken voor chefkoks. Een grote prestatie, maar verwacht geen sterallures: ze staat gewoon weer in de keuken in haar restaurant aan de Wolphaertsbocht in Charlois.

Het WK vond dit jaar voor het eerste plaats buiten China en die grote eer was weggelegd voor ons eigen Ahoy’. Lijun mag zich de komende vier jaar zilveren medaille winnaar noemen in de categorie ‘warme gerechten’. Het gerecht waar ze de jury mee overtuigd heeft is een gebraden hertenbiefstuk die eerst gemarineerd heeft in wijn met Chinese kruiden. “Hertenbiefstuk het moeilijkste vlees om met kruiden klaar te maken. De kruiden mogen niet teveel overheersen en het binnenste van het vlees moet mooi roze zijn. Dat is mij goed gelukt!” aldus de chefkok in haar restaurant Asian Fusion.

De vaste klanten van het restaurant zijn apetrots. “Ik kom hier al tientallen jaren. Elke keer verzint ze weer wat nieuws. En ik blijf gewoon komen. Het is een geweldige zakenvrouw met een goede smaak”