Zingen tijdens 76ste Shantycafé Rotterdam

Op zondag 18 juni, organiseert stichting Shanty Festival weer een Shantycafé aan boord van het lichtschip Vessel 11, gelegen aan de Wijnhaven. Het is inmiddels de 76ste editie.

De setting geeft de gasten het gevoel van een Ierse Pub op zondagmiddag. Maar dan met shanty’s, zeemansliedjes, Ierse ballads en sea songs van over de hele wereld, spontaan in een jam-sessie setting ten gehore gebracht door verschillende muzikanten (accordeons, gitaren, banjo’s, Ierse fluiten) en zangers. Zij zijn over het algemeen lid van diverse koren en groepen uit de wijde omgeving van Rotterdam.

Maar het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te zingen of te spelen, verzoeknummers in te brengen en de gezelligheid en saamhorigheid op die manier te vergroten. Songteksten van de meeste liedjes zijn voor alle gasten beschikbaar.

Het Shantycafé is de afgelopen jaren een fenomeen geworden bij het shanty- minnend publiek uit Rotterdam en ondertussen uit verre omstreken. Het is het oudste Shantycafé van Nederland en dit concept is inmiddels succesvol overgenomen door initiatiefnemers elders in Nederland, waaronder Vlaardingen, Maasluis, Amersfoort en Apeldoorn.

Shanty’s zijn de werkliederen die gezongen werden om het zware werk te vergemakkelijken zoals het hijsen van de zeilen of het lichten van de ankers.

Het Shantycafé is gratis toegankelijk en duurt van 15.00 – 18.00 uur.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat