Zingende Buschauffeurs brengen ode aan de Kuip: ‘Zelfs in Amsterdam vinden ze het leuk’

In de coronaperiode is het erg moeilijk voor Feyenoordsupporters om bij hun ‘favoriete cluppie’ te zijn. Daarom schreef Aad Van Hemert het lied Terug naar de Kuip een ode aan het Feyenoordstadion. De videoclip en het nummer heeft hij zelf gemonteerd en geschreven.

Aad van Hemert is chauffeur bij de RET en heeft samen met de andere ‘Zingende Buschauffeurs’ de videoclip en het nummer opgenomen met de hulp van Peter Kanselaar, een medesupporter die zijn studio beschikbaar stelde voor ze. De aanleiding voor het nummer was het verlangen om weer zoals vanouds naar de Kuip te kunnen en de Feyenoorders een hart onder de riem te steken. En dat slaat aan in deze gekke tijden. In minder dan een week is de clip op YouTube al meer dan 23.500 keer bekeken.

“De liefde voor de Kuip kan je niet uitleggen aan iemand die dat niet begrijpt, die is er van kleins af aan met de paplepel ingegoten”, vertelt Aad. Volgens hem heeft het nummer alleen maar positieve reacties en geen enkel negatieve gekregen: “Er zijn zelfs mensen uit Amsterdam die het nummer leuk vinden.’’

Met het nummer hopen de zangers ook geld op te halen voor zieke kinderen. Ze vragen fans een eenmalig bedrag van 2 euro voor het Sophia kinderziekenhuis over te maken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat