Zo jong is deze Rotterdamse finalist van Mister Senior Netherlands

Je zou denken dat deelnemers aan een verkiezing voor Mister Senior ver boven de vijftig jaar zijn, maar niets is minder waar. Luciano Krenten is vijfendertig lentes jong, maar binnen de mister verkiezing toch al bekeken als een senior. De personal trainer uit het Oude Noorden moet voor de wedstrijd op alle gebieden uit zijn comfortzone.

‘Beyond Handsome’
Leeftijd en uiterlijk zijn voor de Rotterdamse personal trainer niet het belangrijkste. ‘‘Het gaat om meer dan je looks alleen, ik wil mensen inspireren om op alle gebieden alles uit het leven te halen’’, aldus Luciano. Een aantal maanden geleden werd hij benaderd via Instagram of hij mee wilde doen aan de wedstrijd want hij zou volgens de organisatie zeer geschikt zijn. Niet zo heel gek, want Luciano is personal trainer en actief bezig als model. Dat loopt zo goed dat hij zijn baan als sales coach op heeft gezegd en tegenwoordig fulltime aan de slag is als fitnesscoach en model. Toch gaat het niet alleen om een mooi gezicht en een goed lichaam, want mensen helpen om zich lekker in hun vel te laten zitten, is zijn hoofddoel. Ook zet hij zich actief in voor het ‘Save the Children’ als onderdeel van de competitie.

 

 

 

 

 

 

 

’’We leren om make-up aan te brengen voor fotoshoots of televisie optredens, in deze wereld is dat best wel normaal. Zo zat ik afgelopen week opeens in een winkel aan de Coolsingel om mij op te laten maken.’’

Wel even schrikken
Deelname aan de wedstrijd is voor Luciano volledig uit de comfortzone op verschillende gebieden. ‘’Ik kende zo’n verkiezing alleen van TV, het was een beetje een ver van mijn bed show. Modellenwerk ben ik wel altijd in geïnteresseerd geweest, dus ik dacht waarom niet.’’ Wel moest hij even slikken toen hij hoorde in de categorie ‘senior’ te zijn geplaatst vanwege zijn leeftijd. ‘‘Ik voel mij geen senior, al is het maar een benaming. We leren wel veel van elkaar’’. Zowel de senioren als de junioren die deelnemen aan de verkiezing, volgen namelijk gezamenlijks workshops als catwalk lopen en make-up aanbrengen. Ook dat laatste was een totaal nieuwe ervaring voor Luciano. ‘’We leren om make-up aan te brengen voor fotoshoots of televisie optredens, in deze wereld is dat best wel normaal. Zo zat ik afgelopen week opeens in een winkel aan de Coolsingel om mij op te laten maken.’’

Luciano is de enige deelnemer uit Rotterdam en staat 11 september in de finale van de Mister Senior Netherlands verkiezing. Als hij wint mag hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale versie.