Zo reageren Rotterdammers op komst koning met Koningsdag

Koning Willem Alexander komt op 27 april voor zijn 56ste verjaardag naar Rotterdam, zijn tiende Koningsdag viert hij in “010”. De gemeente maakte dat maandag bekend, daarbij stond ook dat Rotterdammers ideeën kunnen indienen en zich kunnen aanmelden voor een ‘creatieve middag op 10 november om het programma uit te werken’. Dat roept veel reacties op.

De gemeente Rotterdam kondigde de komst van de koning aan met een deze video.

De reacties daarop zijn niet allemaal even mals. Rotterdamse memes op Instagram spreekt zich heel duidelijk uit tegen de komst de komen met een shirts en truien met de slogan: ‘Pleurt op met je Koningsdag’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rotterdamse Memes (@rotterdamsememes)


Op Twitter spreken Rotterdammers zich ook duidelijk uit over de komst van de koning, een paar voorbeelden zijn:

Rotterdammers met een goed idee kunnen zich aanmelden voor een creatieve middag op de website van de gemeente. Tijdens de middag kunnen zij helpen om het thema en het programma verder uit te werken. Als je mee wilt denken moet je het idee voor 1 november opgeven. Als jouw idee vaker voorkomt of ze zien vaker een gemeenschappelijk thema wordt je uitgenodigd door de organisatie van Koningsdag (dezelfde mensen achter de organisatie van het Songfestival) voor de creatieve middag op 10 november. Meer informatie hierover kan je vinden op de site .