Zo ziet een pilotvoorstelling in Theater Zuidplein eruit

Sinds maandag zijn er in heel Nederland pilotvoorstellingen en -concerten om te onderzoeken of evenementen coronaproof kunnen verlopen. De bezoekers moeten zich van te voren officieel laten testen op corona bij de GGD en krijgen pas toegang bij een negatief coronatestbewijs. In Theater Zuidplein vindt zo’n Testen voor Toegang-evenement plaats bij een voorstelling van cabaretier Roué Verveer. 

“Als de gasten worden ontvangen moeten ze eerst hun handen desinfecteren, daarna worden ze gevraagd de corona-app te openen. Hierin staat de QR-code en deze laat zien dat ze een negatieve coronatestbewijs hebben”, vertelt hoofd marketing Rebecca Zigman. “Het voordeel is dat mensen zich veiliger voelen, maar het nadeel is dat mensen niet meer spontaan een avondje naar het theater kunnen.” 

Niet alleen de theater medewerkers zijn enthousiast over de proefvoorstellingen. Ook de bezoekers zijn erg blij dat ze sinds tijden weer naar het theater kunnen. “Ik vind het fantastisch dat we weer een uitje hebben, eindelijk weer uit het hok”, vertelt één van de Rotterdamse bezoekers