Zo ziet Rotterdam Bluegrass Festival er dit jaar uit

Via een Bluegrass album, online streams én het nummer Blue Moon of Kentucky beleef je deze zomer het Rotterdam Bluegrass Festival. Omdat het festival dit jaar opnieuw niet door kan gaan, heeft Bluegrass deze drie alternatieven bedacht.

??????’, ????????’ & ????????: zo heet het album van het Rotterdam Bluegrass Festival. Op de LP staan de beste tien live optredens van de afgelopen acht edities en op de CD-versie staan negentien nummers. Het album is wel maar beperkt verkrijgbaar.

Ook zijn er drie gratis internationale online optredens, die speciaal voor het Bluegrass Festival zijn gemaakt. Van 25 tot en met 27 juni kun je luisteren naar Rob Ickes and Trey Hensley, Henhouse Prowlers en Delaney Davidson.

Daarnaast klinkt zaterdag 26 juni om 12:00 uur het nummer Blue Moon of Kentucky van Bill Monroe vanuit het orgel in de Laurenskerk èn vanaf de oogstmarkt op het Pijnackerplein in het Oude Noorden. Bluegrass Festival roept alle Rotterdammers op om op hetzelfde moment dan ook zo luid mogelijk het nummer te spelen vanuit hun speakers. Op die manier kan heel Rotterdam dan toch nog samen genieten van het bluegrass nummer.

Zo zag de laatste editie van het Rotterdam Bluegrass Festival eruit.

Kijk hier de FESTIVAL TV-uitzending van 2020 terug!