Zolder van Puck en Osas wordt expositieruimte: ‘Je kan het weg laten rotten, of er iets van maken’

Het Rotterdamse koppel, Puck en Osas, vindt dat er te weinig laagdrempelige plekken zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Om dit tegen te gaan organiseren ze een kunstexpositie op hun leegstaande zolder. “Deze zolder lag eigenlijk weg te rotten.”

“Ons netwerk bestaat voornamelijk uit creatieve, kunstzinnige mensen”, vertelt Osas Aghaku. “Maar iedereen is welkom. Inspiratie en mensen komen zelf naar je toe!” Samen met zijn vriendin Puck Peltenburg heeft hij voor de tweede keer een kunstexpositie georganiseerd op de zolder van hun woning op het Middellandplein. De zolder wordt door Puck en Osas eigenlijk niet gebruikt. “Daarom is dit eigenlijk vanzelf ontstaan. Deze zolder was eigenlijk helemaal vervallen”, zegt Osas.”Dus dit laat goed zien hoe je van niets, iets kan maken!”

De expositie wordt gesubsidieerd door Cultuur Concreet en bevat werk van kunstenaars Vera Kersting, Jip Piet en Michelle Tähti. Er wordt muziek gedraaid, er worden gedichten worden voorgedragen en de moeder van Osas staat in de keuken. “Ik kende de zolder al, en eigenlijk is het de perfecte ruimte voor mijn manier van werken”, vertelt kunstenaar Vera Kersting.

Extra videobeelden geleverd door videograaf Suus Peltenburg.